انتخاب 12 مقاله پژوهشنامه انتقادی متون به عنوان مقالات برتر در جشنواره نقد کتاب

مقالات متعدد ماه‌نامه علمی پژوهشنامه انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی وابسته به پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچون سال‌های گذشته به هفدهمین دوره جشنواره «نقد کتاب» راه یافته و تعدادی از آن به عنوان مقالات برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدند.

پس از فراخوان خانه کتاب در اردیبهشت 99 تا پایان مرداد، تعداد 176 مقاله در بخش‌های مختلف اعم از اخلاق، ادبیات داستانی، ادبیات و نقد ادبی، ارتباطات، اقتصاد، تاریخ، دین، زبان و ادبیات عربی، زبان و زبان‌­شناسی، عرفان، علوم اجتماعی، علوم سیاسی، فقه و حقوق، فلسفه و کلام، قرآن و حدیث، کلیات و اطلاع­‌رسانی، کودک و نوجوان، متون قدیم و هنر در سامانه جشنواره بارگذاری شد. اواخر آذر تا اوایل دی ماه نیز 58 مقاله از مقالات نشریه پژوهشنامه انتقادی متون به عنوان مقالات راه‌­یافته به دور دوم جشنواره اعلام گردید که از این میان 9 مقاله در موضوع علوم اجتماعی، 8 مقاله در موضوع تاریخ و جغرافیا، 8 مقاله در موضوع زبان‌­شناسی، 6 مقاله در موضوع علوم سیاسی، 6 مقاله در موضوع فلسفه، 4 مقاله در موضوع اقتصاد، 4 مقاله در موضوع نقد ادبی، 4 مقاله در موضوع هنر، 3 مقاله در موضوع فقه و حقوق، 3 مقاله در موضوع کلیات اسلام، 2 مقاله در موضوع عرفان و 1 مقاله در موضوع کلیات و اطلاع رسانی معرفی شدند. در نهایت در آیین اختتامیه هفدهمین دوره جشنواره «نقد کتاب» که در تاریخ 21 دی ماه سال 1399 با حضور محسن جوادی معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، ایوب دهقانکار مدیرعامل خانه کتاب و ادبیات ایران، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن اسلامی اردکانی دبیر علمی جشنواره و جمعی از برگزیدگان برگزار شد، تعداد 12 مقاله از نشریه پژوهش‌نامه انتقادی به عنوان مقاله برتر انتخاب گردید که 5 مقاله به‌عنوان مقالات برگزیده و 7 مقاله به عنوان مقالات شایسته تقدیر معرفی شدند که عبارت‌اند از:

1. کلیات و اطلاع ­رسانی (برگزیده): «نقد کتاب مبانی نظری و عملی پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی با تأکید بر نقد ساختاری براساس نظریة تقسیم در منطق ارسطویی»، مصطفی همدانی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 2، اردیبهشت 1398.
  2. دین با زیر گروه فقه و حقوق (برگزیده): «نقد و بررسی کتاب حقوق مسئولیت مدنی و جبران­‌ها»، محمدمهدی الشریف و سید محسن قائم فرد، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش12، اسفند 1398.
  3. ادبیات فارسی با زیر گروه نقد ادبی(برگزیده): «الزامات شرح متن با نگاهی به روایت غلامحسین دینانی از غزلیات شمس»، رحمان مشتاق‌مهر، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 3، خرداد 1398.
  4. ادبیات فارسی با زیر گروه نقد ادبی (برگزیده): «سرگشتگی نشانه­‎‌ها: نگاهی به نشانه‌معنا شناسی ادبیات: نظریه و روش تحلیل گفتمان ادبی»، داود عمارتی مقدم، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 3، خرداد 1398.
  5. تاریخ و جغرافیا با زیر گروه باستان شناسی (برگزیده): «نقدی بر کتاب مقدمه‌­ای بر ژنتیک باستان­‌شناسی»، جواد حسین­‌زاده ساداتی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 4، تیر 1398.
  6. فلسفه، کلام و عرفان( شایستۀ تقدیر): «هگل بعد از نیچه: نقد و بررسی کتاب فراسوی هگل و نیچه اثر الیوت ل.ژورست»، محمد مهدی اردبیلی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش7، مهر 1398.
  7. علوم اجتماعی با زیرگروه علوم اجتماعی (شایستة تقدیر): نقد و بررسی کتاب جامعة مصرفی و شهر پسامدرن»، سیاوش قلی­پور و همایون مراخانی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 10، دی 1398.
  8. علوم اجتماعی با زیر گروه علوم سیاسی (شایسته تقدیر): «عدالت هویتی و اقلیت­های فرهنگی: نقد و بررسی کتاب شهروندی چند فرهنگی اثر ویل کیملیکا»، شهاب دلیلی و مجتبی مقصودی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش7، مهر 1398.
  9. علوم اجتماعی با زیر گروه اقتصاد  (شایستۀ تقدیر): «جایگاه اقتصاد و جامعه در اندیشة ماکس وبر»، ابراهیم توفیق، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش10، دی 1398.
  10. اقتصاد  (شایستۀ تقدیر): «نقد کتاب اقتصاد فقیر»، سید حسین میرجلیلی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش9، آذر 1398.
  11. زبان و زبان­‌شناسی با زیر گروه زبان انگلیسی (شایستۀ تقدیر): «بررسی و نقد کتاب تأثیر ادبیات فارسی در ادبیات انگلیسی»، مصطفی حسینی، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش6، شهریور 1398.
  12. هنر (شایستۀ تقدیر): «عکاسی به مثابۀ عملی تئاتری: تحلیل و بررسی کتاب صحنه‌آرایی در عکاسی»، محمد خدادادی مترجم ­زاده، پژوهشنامۀ انتقادی متون، ش 5، مرداد 1398.